Osteome

Συναρπαστικά Νέα: Δημοσιεύτηκε το Άρθρο του Έργου OSTEOME! 

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι δημοσιεύθηκε το επιστημονικό άρθρο της ομάδας έργου OSTEOME με τίτλο ” Effects of Non-Polar Dietary and Endogenous Lipids on Gut Microbiota Alterations: The Role of Lipidomics ” στο International Journal of Molecular Sciences στις 7 Απριλίου 2022. 

Σε αυτή την επιστημονική δημοσίευση, η ομάδα διερευνά τις περίπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μη-πολικών διαιτητικών λιπιδίων και των ενδογόνων λιπιδίων με το μικροβίωμα του εντέρου, εστιάζοντας στη σημαντική επίδρασή τους στη μεταβολική υγεία του ξενιστή. Η εκτενής ανασκόπηση παρουσιάζει προηγμένες αναλυτικές τεχνικές όπως η λιπιδομικροβιολογία, προσφέροντας εισηγήσεις στις βαθιές συνέπειες αυτών των λιπιδίων στη σύσταση του μικροβιώματος του εντέρου. Αυτή η έρευνα όχι μόνο προάγει την κατανόησή μας για το μικροβίωμα του εντέρου, αλλά και τις δυνητικές εφαρμογές της στην ανάπτυξη ιατρικών τροφών και διατροφοδραστικών προϊόντων. 

Αυτό το επίτευγμα υπογραμμίζει την αφοσίωση και την εξειδίκευση της ομάδας έργου OSTEOME, τοποθετώντας την εργασία τους στην πρωτοπορία της έρευνας του μικροβιώματος του εντέρου. Το άρθρο μπορεί να βρεθεί εδώ.  

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε τα όρια της επιστημονικής έρευνας.